ERVARINGEN VAN CURSISTEN:

  • Moeder van haar tweede kindje:

Ik heb best opgezien tegen mijn tweede bevalling als gevolg van ervaringen tijdens mijn eerste bevalling. Maar gedurende de weken dat ik de yogalessen volgde merkte ik dat mijn mindset veranderde. Ik keek er nog altijd niet echt naar uit, maar werd er wel rustiger onder. En dat heb ik ook echt ervaren tijdens de bevalling. Ik kon de weeën nu namelijk goed opvangen en heb alles op eigen kracht kunnen doen!

  • Moeder van haar derde kindje:

De yoga heeft me geholpen om weer goed de focus op ontspanning te leggen. Bij de 2e dacht ik dat niet nodig te hebben omdat ik het nog wel zou weten van de eerste, maar herhaling en ‘vlieguren’ maken zodat t weer goed in je brein gegrift staat, bleek toch heel fijn. Dus een mooie tip voor cursisten; gewoon bij elke zwangerschap doen! Hartstikke bedankt weer!

  • Moeder van haar eerste kindje:

Tijdens de cursus zwangerschapsyoga leer je technieken om zo veel mogelijk te kunnen ontspannen. Debora is een hele goede docente en de sfeer tijdens de lessen is relaxed en ongedwongen. Ik vond de cursus een super voorbereiding op de bevalling, omdat je al vele weken voordat de bevalling dan echt begint bezig bent met wat er tijdens de bevalling gaat gebeuren en hoe je daarmee om kunt gaan. Zo kreeg ik vertrouwen in de bevalling en heb ik er van tevoren niet tegenop gezien. En tijdens mijn bevalling, die erg lang duurde, heb ik inderdaad heel veel baat gehad van de yoga om zo rustig mogelijk te blijven. Ik kreeg zelfs complimenten van de verpleegkundige in het ziekenhuis, die zei “heb jij soms zwangerschapsyoga gedaan, je doet het zo goed!”. Ik zou de cursus bij Debora dus iedere aanstaande moeder aanraden!

  • Moeder van haar eerste kindje:

Met de zwangerschapsyoga bij Debora geef je jezelf een wekelijks rustpunt en prettig leermoment gedurende de zwangerschap. Je krijgt een heldere en kundige uitleg, die elke week een ander – mogelijk – onderdeel van de bevalling beslaat. Hierbij is het ook leuk hoe zij als docente de ‘ervaren moeders’ uitnodigt hun belevingen te delen en dit aanvult met haar eigen ervaringen als moeder alsook haar professionele kennis als voormalig verloskundige. Naast de inhoudelijke uitleg, krijg je praktische handreikingen middels gedachten- en ademhalingsoefeningen die je tijdens de bevalling kan gebruiken. De zachte warme stem van Debora, haar aandachtige benaderwijze, het gedempte licht en kaarsjes en de rustige andere ‘mama’s’, sloot qua sfeer meer aan bij waar ik behoefte aan had tijdens de zwangerschap dan een doorsnee ‘pufcursus’ dan wel een cursus waarbij bepaalde dingen (als het weglaten van pijnbestrijding) echt wordt nagestreefd. Debora geeft je juist veel vertrouwen in je lichaam, maar benadrukt dat elke bevalling zo anders is dat pijnbestrijding soms een uitkomst kan zijn en dat luisteren naar je zorgprofessionals essentieel is.

  • Moeder van haar tweede kindje:

Mede dankzij de zwangerschapsyoga van Debora heb ik twee bevallingen gehad waar ik heel positief op terug kijk. De zwangerschapsyoga helpt je om je hoofd ‘koel’ te houden en je niet te verzetten. Door de oefeningen die we tijdens de yoga hebben gedaan, lukte het mij om tijdens de bevalling mijn gedachten te sturen en op mijn ademhaling te focussen. Dit heeft er aan bijgedragen dat ik mijn bevalling zo ontspannen als mogelijk heb ervaren. Ik heb tijdens beide zwangerschappen de lessen van de zwangerschapsyoga gevolgd. Ook de tweede keer vond ik dat nog heel zinvol. De oefeningen werden weer wat opgefrist en het is een heerlijk ontspannen momentje voor jezelf! Aanrader dus!